Apenstaartje

ApenstaartjeHet apenstaartje symbool wordt vaak gebruikt. Het apenstaartje is namelijk noodzakelijk wanneer je iemand wilt e-mailen. Dit symbool staat tussen de “naam van de ontvanger” en de host van het e-mailadres. Naast het gebruik bij mailingen wordt het symbool ook steeds meer gebruikt op social media, wanneer je bijvoorbeeld iemand wilt taggen. Het vinden van het apenstaartje kan soms lastig zijn als deze niet wordt weergegeven op je toetsenbord.

– advertentie –

Apenstaartje teken @

Het apenstaartje teken stamt niet letterlijk van “de staart van een aap”. Het gaat om de letter “a” met een staartje. In het engels draagt het @ symbool de naam “at”. Deze benaming wordt dan ook vaak gebruikt in Nederland. Ook kent het nog een aantal andere onbekende namen, zoals amfora of amfoor, slinger-a of slingeraap, a-krol, alfa, adres en per adres. Deze worden veel minder (nooit) gebruikt dan de benamingen “at” of “apenstaartje”. Het teken wordt al jaren gebruikt bij het versturen van e-mails en heeft daardoor aan bekendheid gewonnen.

Apenstaartje werkt niet

Het wil wel eens voorkomen dat je op geen enkele manier het gewenste teken op je beeldscherm ziet verschijnen. Dit kan meerdere oorzaken hebben. De meest voorkomende is de instelling van je toetsenbord. Als je aanhalingstekens ” ziet in plaats van een apenstaartje @ ligt het waarschijnlijk aan de instelling van je taalversie. Om te controleren of het echt ligt aan deze instelling kun je dit testen door te proberen een ander teken naar voren te halen, zoals het Euroteken of een E met streepje. Wanneer dit ook niet lukt en je andere tekens in beeld ziet dan eigenlijk de bedoeling is, dan is het waarschijnlijk een instelling die je zelf kunt aanpassen.

Soms verandert de taalversie van je toetsenbord als je per ongeluk de ctrl + shift toetsen indrukt. Dan verandert de taalinstelling namelijk naar een toetsenbord die je niet gebruikt. Dit probleem komt het meeste voor bij computers die Windows hebben als besturingssysteem. De meeste laptops en losse toetsenborden maken gebruik van de Nederlandse taalversie in combinatie met een “Verenigde Staten Internationaal” toetsenbord. Het apenstaartje werkt niet meer als de instelling op NL-NL staat. Dit kun je dan zelf aanpassen naar NL-EN. Hierna zullen alle tekens weer werken, zoals afgebeeld op je toetsenbord.

– advertentie –

Apenstaartje toetsenbord windows:

  1. Zet de cursor op de juiste positie
  2. Druk op shift samen met de 2 toets*.
  3. Laat de toetsen los.
  4. Controleer de uitkomst van de combinatie, resultaat: @

Apenstaartje toetsenbord mac:

  1. Selecteer de locatie waar het apenstaartje moet verschijnen.
  2. Klik op shift samen met de 2 toets*.
  3. Laat alle toetsen weer los
  4. Check of het apenstaartje teken op je beeldscherm is verschenen.

* Gebruik altijd de 2-toets boven de lettertoetsen. Het gebruik van de 2-toets op een numerieke pad zal niet werken.

E-mail en Social Media

Het apenstaartje teken heeft zijn bekendheid gekregen sinds de komst van e-mail. Het teken wordt namelijk gebruikt als koppelteken tussen de (gebruikers)naam en de e-mail provider. Sinds de komst van Social Media, vooral Twitter, kent het @-teken een enorme boost. Door het gebruik van het @-teken kun je namelijk iemand taggen. Taggen is het benoemen cq. benaderen van een medegebruiker op het sociale netwerk.

Apestaartje

Een veel gemaakte fout is het niet correct spellen van het woord apenstaartje. Vaak wordt de letter “n” vergeten tussen “ape” en “staartje”. De correcte spelwijze is dan ook altijd als meervoud.