Euroteken Mac

EUROTEKEN MAC COMPUTER

Lees hieronder hoe je het euroteken op een mac (apple) computer naar voren haalt.

– advertentie –

Euroteken mac computer

Apple Macintosh, in de volksmond mac genoemd, is de tegenhanger van het veel gebruikte besturingssysteem Microsoft Windows.  De toetsenborden van beide besturingssystemen zijn qwerty. Qwerty is de standaard toetsenbord indeling die verreweg het meeste voorkomt in Nederland. Zowel op windows als op een mac toetsenbord is in 99 procent van de gevallen qwerty de indeling. Toch zit bij beide besturingssystemen het euroteken ergens anders verstopt. Bij de meeste euroteken mac toetsenborden is het euroteken al te zien op het toetsenbord zelf. Hieronder vind je een korte en eenvoudige uitleg hoe je het euroteken op een mac naar voren haalt.

Euroteken Mac Toetscombinatie:

Het euroteken mac op een Apple computer of Mac OS X computer haal je naar voren met: Alt + Shift + 2.
Op een Apple Macbook of een Macbook pro is dit: Alt + 2

– advertentie –

Ook op een apple computer is het dus niet moeilijk om het euroteken naar voren te toveren. Sommige mensen vinden dat het euroteken makkelijker naar voren te halen is op een mac toetsenbord en de ander vindt het juist makkelijker op een windows euroteken toetsenbord. Dit verschilt per persoon en gelukkig hebben de meesten onder ons maar één van beide besturingssystemen in huis en ben je dus snel gewend aan de toetscombinatie. Als het je toch niet lukt om het euroteken op een mac computer naar voren te halen raden wij je aan om eens bij je instellingen te kijken.

Ben jij helemaal niet bekend met de apple producten of heb je er zelfs nog nooit van gehoord? Neem dan eens een kijkje op de offciële website van apple en verbaas je over wat voor producten dit merk beschikt. De website kun je vinden op www.apple.com